28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εμπορικού Δικαίου

Δείτε το βιντεοσκοπημένο (με επιμέλεια του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας) εδώ

Σύγχρονα ζητήματα του δικαίου των σημάτων

Δείτε βιντεοσκοπημένη την εκδήλωση εδώ

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΛΟΓΩΝ         

Πρόγραμμα Εισηγήσεων έτους 2018

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατά κανόνα ανά δεκαπενθήμερο, πάντοτε ημέρα Πέμπτη στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ "Μιχ. Επ. Ζαφειρόπουλος" (Ακαδημίας 60), ώρα 6 μ.μ.

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018:Εισηγητής ο κ. Λάζαρος Γρηγοριάδης, Δρ.Ν. Δικηγόρος, Λέκτορας Νομικής Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, με θέμα: "Προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένωνστις εμπορικές συναλλαγές υπό το πρίσμα του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 και της Οδηγίας 2002/58/ΕΚ" (Εξ αναβολής από την 14.12.2017).


Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018:Εισηγητής: ο κ. Κλεάνθης Ρούσσος, Καθηγητής ΕΚΠΑ, με θέμα «Η έννοια και η οικονομική λειτουργία της χρηματοδοτικής μίσθωσης και ιδίως της της αντίστροφης χρηματοδοτικής μίσθωσης(saleandleaseback) σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, με επισημάνσεις για τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους για τους συναλλασσομένους».

Παρέμβαση ο κ. Δ. Γ. Σκαρίπας, Δικηγόρος Αθηνών


Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018:Εισηγητής: ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Επ. Καθηγητής ΔΠΘ, με θέμα «Η συμμετοχή σε υποχρεωτική προδικασία διαμεσολάβησης ως όρος του παραδεκτού της συζήτησης υπό το Ν. 4512/2018».

Θα ακολουθήσει παρέμβαση του κ.Σπύρου Γ. Αλεξανδρή, Δικηγόρου LL.M. με θέμα «Η εμπειρία από την εφαρμογή του θεσμού της Διαμεσολάβησης στην Ε.Ε» (αναβλήθηκε για την 22.02.2018)


Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018:Εισηγητής: ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Επ. Καθηγητής ΔΠΘ, με θέμα «Η συμμετοχή σε υποχρεωτική προδικασία διαμεσολάβησης ως όρος του παραδεκτού της συζήτησης υπό το Ν. 4512/2018».

 

Θα ακολουθήσει παρέμβαση του κ.Σπύρου Γ. Αλεξανδρή, Δικηγόρου LL.M. με θέμα «Η εμπειρία από την εφαρμογή του θεσμού της Διαμεσολάβησης στην Ε.Ε» (εξ αναβολής από την 22.2.2018)


Πέμπτη, 1η Μαρτίου 2018:Εισηγητής ο κ. Παναγιώτης Κ. Μάζης, Δρ.Ν., Δικηγόρος, με θέμα: «Η θέση εκποδών με τον ν. 4335/2025 του ειδικού εκτελεστικού για τα ακίνητα δικαίου του Ν.Δ. 1923 "Περί ανωνύμων εταιρειών" - Συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα».


Πέμπτη, 19η Απριλίου 2018:Εισηγητές οι κ.κ. Ισαάκ Γεροντίδης, Δικηγόρος, ΜΔΕ & Γεώργιος Πανίτσας, Δικηγόρος Υπ. ΔΝ, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, με θέμα: «Τρέχουσες εξελίξεις στο δίκαιο της ΟΕ: Αποκλεισμός εταίρου, εκούσια έξοδος εταίρου και λύση της εταιρίας στην επίκαιρη νομολογία».


Πέμπτη, 26η Απριλίου 2018:Εισηγητής ο κ. Θεόδωρος Κατσάς, Λέκτορας Νομικής Σχολής ΔΠΘ, δικηγόρος Αθηνών, με θέμα: «Νομοθετικές εξελίξεις στο δίκαιο των συναλλαγών της ανώνυμης εταιρείας με συνδεδεμένα πρόσωπα (άρθρο 23α ΚΝ 2190/1920)».

 

Πέμπτη, 10η Μαίου 2018:Εισηγητές οι κ.κ. Δημήτρης Λιάπης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και Δημήτριος Σπυράκος, Δ. Ν. Δικηγόρος, Πρόεδρος ΕΔΙΠΚΑ, με θέμα: «Δάνεια σε Ελβετικό φράγκο: Νομολογιακές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

Πέμπτη, 24η Μαίου 2018:Εισηγητές οι κ.κ. Χρήστος Χρυσάνθης, Δικηγόρος, Δ.Ν., ΙΙ.Μ., ΙΙ.Μ., Επ. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και Ρήγας Γιοβανόπουλος, Επ. Δικηγόρος, Δ.Ν., Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, με θέμα: «Το νέο δίκαιο των σημάτων μετά την εναρμόνιση με την Οδηγία 2015/2436 ΕΕ».

 

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018:Εισηγητής ο κ. Δημήτριος Γ. Σκαρίπας, δικηγόρος Αθηνών, με θέμα: «Οι συνέπειες της κατάργησης του άρθρου 938 ΚΠολΔ στην είσπραξη των εμπορικών απαιτήσεων και οι παρεχόμενες από τη διάταξη του άρθρου 937 ΚΠολΔ δυνατότητες αναστολής».

 

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018:Εισηγητής ο κ. Γεώργιος Μεντής, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ, με θέμα: «Η νομιμότητα υβριδικών τραπεζικών «προϊόντων» στην ελληνική αγορά. «Χρυσές» καταθέσεις και «χρυσές» επενδύσεις».

 

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018:Εισηγητής ο κ. Νικόλας Πίτσος, δικηγόρος Αθηνών,Δ.Ν, Μέλος ΔΣ ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε, με θέμα: «Οι ρυθμίσεις για τις αμοιβές μελών του ΔΣ/Οϋστο νέο δίκαιο της Α.Ε» Αναβάλλεται για την 17η Ιανουαρίου 2019».

 

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018:Εισηγητής ο κ. Θεόδωρος Σ. Λύτρας, Επικ. Καθηγητής, δικηγόρος Αθηνών, με θέμα: «Ζητήματα από την συμμετοχή και ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση της ΑΕ δυνάμει αποφάσεως ασφαλιστικών μέτρων».

 


 Επιστημονικές εκδηλώσεις : Συνέδρια
Ο Σύνδεσμος διοργανώνει ετησίως ένα Πανελλήνιο Συνέδριο Εμπορικού Δικαίου, που διεξάγεται  σε επιλεγόμενη πόλη της Ελλάδος , συνήθως τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου ...διαβάστε περισσότερα

 Επιστημονικές εκδηλώσεις : Ημερίδες
Ο Σύνδεσμος διοργανώνει ετησίως δύο ημερίδες με επίκαιρα θέματα ...διαβάστε περισσότερα

 Επιστημονικές συναντήσεις
Τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων στην προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων και συνεχούς ενημερώσεώς των, συναντώνται σε τακτά (ανά δεκαπενθήμερο) χρονικά διαστήματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60) ...διαβάστε περισσότερα

  Οι Όμιλοι Επιχειρήσεων

29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εμπορικού Δικαίου
...διαβάστε περισσότερα

  Αναμνηστικός Τόμος Λεωνίδα Γεωργακόπουλου
Από το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τραπέζης της Ελλάδος
Τόμος I   |  Τόμος IΙ
Copyright 2005-2024 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΛΟΓΩΝ | Developed by NOMIKI BIBLIOTHIKI WEB SERVICES | Supported by zilsen